Casele din lemn Class Meister

Procesul birocratic și șantierul sunt de durată, în funcție de locație, tipul casei, dimensiune. Însă, unele se pot face simultan, altele se pot eficientiza dar, în definitiv, cu o organizare ca la carte, procesul devine o experiență plăcută.

* Termenele sunt estimative și pot varia mult de la un proiect la altul;
** Etapele prezentare mai jos sunt informative și generaliste și pot varia mult în funcție de proiect.

1. Arhitectură & proiectare

Prima etapă se referă la partea de arhitectură, autorizația de construire și proiectul de structură. Această etapă va fi cea care necesită cel mai mult timp.

Acești pași îi putem parcurge împreună, arhitectura și structura, sau puteți să-i parcurgeți cu altcineva și noi să ne cunoaștem pentru șantier.

Durată estimativă: 3-6 luni*

2. Achiziția materiilor prime, prelucrare și livrarea pe șantier

O casă pe structură de lemn se face 80% în atelier, 20% în șantier.

Class Meister prelucrează lemnul și subansamblele în atelierul din Tg. Neamț, apoi le montează conform planului, pe fundația construită. Fie o facem noi în paralel, fie o pregătește Beneficiarul.

Durata de ridicare a unei structuri din lemn poate dura între 4 și 10 zile, pentru o casă cu un grad de complexitate mediu.

Durată estimativă: 20-30 de zile*

3. Fundația casei

Fundația casei poate fi realizată de Beneficiar sau o putem realiza noi.

Fundația continuă din beton armat, fundația aerată (piloni de beton) sau fundația suspendată pe micropiloți Krinner sunt cele mai utilizate pentru casele din lemn.

În funcție de caracteristicile terenului și ale solului, tipul fundației și detaliile constructive vor fi stabilite în proiectul tehnic de structură.

Durată estimativă: 3-30 de zile*

4. Ridicarea structurii

Elementele de structură realizate în atelier sunt asamblate la fața locului, pe șantier. Fie prin dugherie clasică, fie cu ajutorul plăcilor multicui de la Mitek.

În funcție de proiect și buget.

Această modalitatea eficientizează foarte mult costurile și timpul necesar ridicării unei locuințe.

Durată estimativă: 4-10 zile*

5. Șarpanta/ Acoperișul

După ce structura este ridicată, se montează șarpanta și învelitoarea.

Deși lemnul este ignifugat și protejat cu soluții speciale, acest proces este esențial pentru a proteja structura din lemn proaspăt construită.

Durată estimativă: 5-15 de zile*

6. Instalații & tâmplărie

După ridicarea structurii și montajul acoperișului, se montează instalațiile electrice, sanitare, termice, de climatizare și/sau alte tipuri de instalații dorite de Beneficiar. 

Pentru eficientizarea resurselor, în același timp poate fi montată și tâmplăria comandată conform proiectului.

Durată estimativă: 10-30 de zile*

7. Finisaje interioare & exterioare

Finisajele interioare se referă la placarea pereților cu gips carton sau lemn, glet și var, dacă este cazul, termoizolația exterioră și tencuiala decorativă, soclu, solbanc, terase, faianță & gresie, parchet și alte elemente specifice fiecărui proiect în parte.

Această etapă a proiectului poate fi consumatoare de timp, în funcție de specificațiile tehnice și dorințele fiecărui Beneficiar în parte.

Durată estimativă: 1-3 luni*

8. Curățarea șantierului

Class Meister lasă casele curate.

La finalizarea proiectelor, resturile de materiale de construcții, ambalaje și alte deșeuri care sunt generate de proces, sunt adunate și selectate pentru a putea fi preluate de firmele specializate.

Deși folosim materiale de protecție a elementelor constructive (folie pvc, bandă de hârtie), sunt situații când murdărim. Prin urmare, tâmplăria este curățată și casa măturată, pentru o livrare așa cum trebuie.

9. Recepția Casei

Este etapa care ne bucură de fiecare dată. 

Acum vedem în ochii Beneficiarilor noștri bucuria adevarată, când visul lor a devenit realitate.

Misiunea Class Meister este să livreze case pe structură din lemn durabile și eficiente energetic, construite ca la carte, pentru maximum de confort și siguranță posibile.

Ceea ce merită să fie făcut merită să fie făcut bine!

Hai să povestim despre proiectul tău

Fie că ești la început de drum și vrei să te informezi din surse instruite,
fie vrei să te apuci de construit și cauți un partener care lucrează după carte,
îți stăm la dispoziție prin mesaje, telefon sau email.
Răspundem repede.

Email
office@classmeister.ro