Cât costă?

Este printre primele întrebări pe care le primim din partea Beneficiarilor noștri și este, poate, singura la care nu putem răspunde direct.

Pentru a putea face un estimat corect al costului de producție, avem nevoie de proiectul de arhitectură, deoarece în baza lui putem genera calcule reale pentru soluțiile tehnice impuse.

Sunt foarte mulți factori care influențează costul unei case. De aceea, Class Meister evită să vehiculeze sume oarecare, pentru a nu seta așteptări eronate Beneficiarilor.

Suntem transparenți și corecți. Așa cum e firesc.

Factori care influențează costul construcției

Inclinația terenului și structura solului

Un teren drept și un sol portant la suprafață reprezintă cea mai bună și economică situație. În acest caz, pot fi folosite fundațiile din beton aerate sau micropiloții Krinner, care sunt variante mai economice, dar la fel de eficiente, comparativ cu fundațiile continue din beton armat.

Un teren în pantă și/sau un sol instabil impun soluții tehnice mult mai costisitoare, putând să crească și cu 400% costul fundației.

Arhitectura clădirii

O clădire cu o arhitectură simplă, pe plan parter și cu deschideri interioare mici, are un cost mult mai prietenos, comparativ cu structurile complexe cu deschideri foarte mari între pereți.

O casă pe plan parter poate fi scumpă decât una pe 2 sau mai multe etaje; învelitoarea din tablă este în general mai ieftină decât una din ceramică.

O formă complicată a casei, pe care o regăsim la structurile moderne, poate genera costuri mai mari de manoperă, comparativ cu o casă clasică. Spre exemplu, o casă A shape a cărei pereți exteriori sunt reprezentați preponderent de acoperiș sau suprafețe vitrate, va avea teoretic un cost mai mare, comparativ cu o casa plan parter cu suprafețe vitrate reduse.

Finisajele interioare & exterioare

Costurile finisajelor, de cele mai multe ori, pot fi mai mari decât structura de rezistență a casei. Fațada cu termoizolație de polistiren este mult mai ieftină decât cea cu vata bazaltică. Dar, și eficiența termică lasă de dorit.

Tencuiala decorativă se găsește și la sac de 30 de lei, dar și la 300 de lei. Diferența este dată de calitate, rezistența în timp, proprietățile hidrofobe și mai ales de rolul estetic.

La interior, placajul din lemn masiv este mai scump decât gipsul carton. Parchetul din lemn masiv sau stratificat este cel puțin dublu la preț față de parchetul laminat.

La cheie sau la roșu

Class Meister poate livra atât structura din lemn, montată la locație pe fundația realizată de Beneficiar, cât și proiecte la cheie. De la A, la Z.. De la fundație, la var.

În funcție de tipul proiectului, sunt anumite costuri fixe care se amortizează în cadrul mai multor activități și pentru Beneficiarul final este mai eficient financiar un proiect integrat, decât activități și lucrări punctuale.

Mai mult decât atât, achiziția de materii prime pentru întreaga casa generează prin prisma volumului discounturi considerabile, blocate la momentul semnării contractului. În ultimii 2 ani, prețul lemnului a crescut de la 600-700 de lei, la peste 1500 de lei per metru cub.

Existând foarte mulți factori care influențează costul unei case, Class Meister evită să vehiculeze sume oarecare.

Pot apărea situații când valoarea ofertată este mică și trebuie suplimentat bugetul continuu. Buget pe care poate Beneficiarii nu-l au disponibil. Sau poate fi un preț exagerat, care să determine unii Beneficiari să renunțe la construcția căminului mult visat.

Construcția unei case este un proces integrat cu multe variabile, care este imperios să fie făcut ca la carte.

Ceea ce merită să fie făcut merită să fie făcut bine!